Karoliiina

2014-05-27
12:32:00

Säga hejdå till Rydsgård och hej till Skurup igen

Nu ett bra tag så har jag stått i kö för lägenheter i Skurups kommun och nu gör jag inte de längre. Efter 8 månader så kom det brev om visning på lägenhet och jag har varit på visning och det gav resultat. Och det gick väldigt snabbt. Från de att fått breven på torsdagen, gå på visning på måndagen till att få ett samtal på torsdagen att lägenheten är den och sen 1 vecka senare skriva kontraktet. Här har det snabbt och jag chockad fortfarande men ibland ska det gå snabbt. Så enkelt är de och nu kommer hela storyn.
 
Det är så att jag ska flytta tillbaka till Skurup efter 7½ månad här i Rydsgård. Det känns väldigt konstigt och jag har alltid sagt att jag vill inte flytta tillbaka till min hemby. Och vad gör jag? Jo jag flyttar tillbaka. Men ta det lugnt alla. Jag flyttar inte hem till någon utav mina päron. Utan jag har fått en egen lägenhet i centrala Skurup. En liten bit från min päron men ändå nära. Kanske 10 mins promenad. Jag vet inte, men jag skulle tro de. Jag får ändå my space. Det är en 2a på 60 kvm och det är öppen planlösning. Det är köket och vardagsrummet som sitter ihop, men det ska nog gå bra det också. Vet lite hur jag vill att det ska se ut, sen får vi se om det går. Det vet man mer när ser och är på plats.
 
Varför flyttar jag tillbaka till min hemby igen om jag inte trivs där? En väldigt bra fråga de. Det är så att jag har accepterat byn mer nu när jag har blivit äldre och mognare. Sen tror jag att jag kommer trivas i slutändan för detta känns bra. Både i kropp och själ. Sen har det varit andra saker som har gjorde att jag inte gillade byn så mycket, men det tillhör det förflutna och nu är det ett nytt kapitel i mitt liv.
 
 
Jag kommer närmre affären, posten, banken, apoteket, bion (älskar gå på bio i Skurup) och bibblan. Allt de finns inte i Rydsgård. Jo vi har 2 små affärer, men dem går man bara till om man måste eller har glömt som mjölk eller något lite annars är det Skurup man handlar allt sånt. Har ett litet bibliotek också, men det är inte alltid öppet och sen har dem inte lika stort utbud som Skurup heller så därför är Skurup lite bättre även om Rydsgård är mysigt. Det är en lugn, fin och mysig byn, men jag saknar det lilla extra. Nu kommer jag mycket nämre många saker. Sen också min familj och några vänner också som också är min familj. Min familj består inte bara av blodsband, utan dem också som jag vill ha runt omkring mig och som betyder väldigt mycket. Visa vänner flyttar jag längre ifrån men dem vet vart jag finns och jag vet vart dem är någonstans så dem försvinner inte.
 
Den 1 förste juni kommer mitt last gå mot den nya lägenheten och jag lämnar denna efter några fina månader. Känns bra och detta blir min första egna lägenhet. Och det känns alltid lite speciellt. Denna jag bor nu är ju inte min egen. Utan det är en vän till mig som har varit utomlands nu några månader. Just nu är i Göteborg och jobbar. (Tror det är inte 100). Men i och med att jag fick låna denna i några månader så fick jag känna på att bo själv utan någon annan i lägenheten. Alla dem andra gångerna jag har flyttat har jag bott kollektivt men inte nu längre. Nu bor jag själv. Visst jag har mina kissar, men utan någon människa menar jag. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att bo utan någon hos mig, men jag man vänjer sig ganska så snabbt så det var inga problem
 
Sen måste jag tack Rydsgård för denna tid jag har bott här. Hade jag inte vågat ta detta steg tror jag att jag hade varit kvar i Skurup och mina kissar hade inte varit i mitt liv. Sidney hade då bott hos någon annan och Sierra hade nog varit uppe i himlen. Tråkigt men sant. Men jag är glad att dem finns hos mig och dem betyder väldigt mycket för mig. Nu ska dem få följa med mig till den nya lägenheten och dem får mer plats och leka på och bara vara sig själva. Dem är det nu också, men mer plats att leka med är toppen och dem kommer trivas som fisken i vattenet. Det vet jag eftersom jag känner mina kissar.
 
Jag har berättat detta för några stycken och det är för dem som står mig närmst. Men nu är det dags för er att veta de, men om bara få dagar gå lastet och jag tror inte att jag hinner skriva mer här denna vecka och i Rydsgård. Så nästa gång vi hörs här inne så bor jag i Skurup i min nya lägenhet och i den lägenheten kommer jag fira min 25 års dag. 25 år? Det var inte så länge sedan jag var 20, men shit vad tiden går snabbt.
Ni får ha det bra så hörs och ses vi
Puss Karro