Karoliiina

2014-01-10
23:45:00

Lite fakta om Sidney

Som alla vet så har jag en katt och han heter Sidney, men jag kallar honom ibland för Sid. Enkelt och smidigt ibland när man inte orkar säga hela namnet. Det bästa är att han lyssnar på de.
 
Född natten till torsdagen 8 augusti 2013 i byn Alestad, som min goa vän Annelie kommer ifrån. Där har man spenderat många dagar och ibland saknar jag det. Men det var inte det jag skulle berätta.
Han föddes i syskonskara på 5 stycken. 4 pojkar och 1 flicka. Den ena brodern är också grå, men han är helt grå och ingen grå gråtabbey som Sid är, men han är ändå fin och han bor nu hos Nells syrra som också står mig nära. Sen har vi en pojke till som är spräcklig som liknar mer deras mamma.Bor också hos Nells syrra. Sen har vi en katt som också är spräcklig och bor i Rydsgård som jag gör och det är flickan och hon är också väldigt lik sin mamma i täckningen. Sen har vi den som ser coolast efter min såklart ;) En svart pojke som bor hos Nell och deras mamma. Det roliga med han är att, han har vita hår stänk i sin päls.
Som det är dem idag 10/1-14,  24 veckor + 1 dag/ 5 månader 2 dagar gammal. Och engligt experter helt oberoende av sin mamma nu. Förvisso har min varit ifrån sin mamma nu i flera veckor men ändå. Nu är han helt beroende av mig och jag av han.
 
Färg? Ja vad har han för färg? Han är en gråtabbey, men ingen äkta gråtabbey med stamtavla. Utan en helt vanlig bondkatt, med många egenskap som är fina. Tja vad ska jag säga om han? kelegris med stark vilja och vet vad han vill. På morgonen har han en rutin som måste följas engligt han och det är bara att följa den och den ser ut så här:
  • Väckning mellan 7-9. Olika för dag till dag när vi lägger oss på natten
  • Då är det mat som gäller
  • Sen rensa kattlåda så att man kan göra det man vill i den
  • Och mys. Helst i soffan
  • Sen oftast efter mys går han och leker med sin favoritleksak som är mus, men det är olika dag för dag.
  • Sen flyter dagen på och den ser olika ut dag efter dag
 
 
 
Fler egenskaper Bortsett från kelesjuk?
 
  • Han pratar väldigt mycket och helst när jag ligger i badet och badar varmt och ska ge han mat. Han gillar inte att jag badar varmt för du vill han föja med, men som dem flesta katterna så hatar han vatten,så han sitter nedanför och väntar på mig eller toalettstolen. MEN han älskar att dricka det äckliga varma vattet och bada när det gäller en tvättlapp. Då är det toppen och då spinner han jätte mycket
 
  • Älskar att bli vårdad och jag kammar honom minst 1 gång i veckan. Klipper klorna 1 gång i månaden och bada samma sak som klorna. Rensa öronen är skönt också, men det tar vi inte lika ofta för dem så fina inuti. Kanske snitt varanann månad kollar jag igenom öronen med 1 toppsi. Annars kollar jag öronen varje dag när vi kelar.
 
  • Lekfull till tusan, men själv är jag inte de, men försöker ändå leka med han några min om dagen. Sen är han så jäckla envis och sur när jag sak gå eller göra mig i ordning. Då gör allt för att jag ska vara hemma. Han gillar verkligen imte när jag går och det förstår jag. Då blir han ensam med radio som ser skrämande ut. Har alltid radion på när han är ensam hemma, så att det inte ska vara allt för tyst ensamt.
 
  • När han är ensam (vad jag har försått, men har inga direkt bevis), så ligger han och sover under sängen eller i badrummet och väntar på mig. Gör han inte de så sitter han i fönsterkarmen och väntar på mig.  Det bästa är att han känner igen massor med ljud och som det kommer han mesta dels och möter mig vid dörren med ett mjau. Då känner mig välkommen hem och sen är det kel på gång. Riktigt kelgris och sen mat på de.
 
  • På natten är han jätte duktig. Sover hela natten, men tyvärr inte hos mig längre :( Han ligger oftast under sängen i en låda med fullt av mjuka grejor som han gillar visst. Annars soffan eller korgen nedanför, men då måste min morgonrock ligger i den, annars gör han de. Vet inte varför men jag tror att det har helt enkelt med doften att göra. Han vill lukta min doft och känna trygghet med den. Gulligt säger jag bara.Sen är morgonen som jag skrev längre upp.
 
Lite genskaper om han.Han är också mycket en självständig katt som älskar sällskapet, men hatar ensamheten. Lite konstigt men så är det och jag känner självklart min katt aldra mest så jag vet hur det är, även om det finns frågor som man inte har svar på. 
Sen kan han ligger upp på soffryggen och sova som en stock när jag kollar på film eller sitter vid datan eller är helt enkelt i vardags rummet, men skulle jag gå ut i köket följer han efter en och ska upp på dikbänken och kolla läget vad som händer runt omkring. Knasig katt. Då kan han också prata jätte mycket. Han är väldigt speciell och jag trodde aldrig att han skulle komma in i mitt liv som det såg ut början av 2013.
 
Jag skrev bland annat jag ville inte ha djur dels för det är stort ansvar och dels var min föredetta allergisk så då fanns det inte en tanke på att skaffa några djur eller någon katt för den delen. Men mycket har ändras sen dess.
Jag lyckdes hitta en lägenhet, flytta och bli självständig mer än valigt och skaffa mig en kisse bland annat.
Om det inte hade varit för att han kommer ifrån en utav mina bästa vänner så tror jag inte att han hade varit i mitt liv just nu, för jag har själv haft 2 kissar innan som stod mig väldigt nära och jag trodde aldrig han skulle kunna ta deras plats, men jag hade fel. VERKLIGEN FEL. Han har tagit deras plats, men dem finns alltid kvar i mitt hjärta. Älskar dem fortfarande jätte mycket, men dem har gått vidare och nu är det Sid som lever och finns hos mig.
 
Ska faktiskt erkänna en sak. När min sista kisse som gick bort för 1½ år sen (den andra försvann för många år sen) så ville jag skaffa en kisse direkt för att komma över sorgen och jag tjatade lite på pappa lite att skaffa en, men han sa blank nej och det är jag glad för. Hade han inte gjort de hade inte Sid funnits hos mig idag och jag hade inte känt den kontakten som jag har nu med honom. Den är väldigt speciell och det gör inte förklara, men man kan tror att jag valde honom när jag såg honom första gången i somras som var, men han valde mig och det är glad för. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och han har charmat många fler med sin skönhet. Bland annat pappa som frågar efter varje gång vi pratar. Tyvärr har han ett eget smeknamn på han, men det får han ha, men det är lång historia.
han älskar åka tåg, men då vill han ligga i knäet och spinna. Transbortburan hatar han, men ändå inte. Han gillar den när står framme men inte när man ska vara i den och åka iväg.
 
Sen har Sid också en bästis efter mig och kan ni gissa vet det är? Ju det är Herman. Pappas hund. boxern som är så busig att man nästan får damp på honom, men Sid har börjat acceptera honom mer och mer, men jag önskade att han var van vid hundar mer än vad han är. När han var riktigt liten så bodde han med Nells hund inne i Malmö, men tyvärr vantrivdes hunden och han flyttade ut till landet igen och Sid blev inte van vid hundar. Först gången han såg Herman blev han är batterikatt och vill verkligen inte gå nära, men nu har dem träffats flera gånger och det går bättre och bättre för vart gång och han vågar till och med äta lite i samma rum som är Herman är i. Han är ändå lite reseverad och det förstår jag för Herman är stor och muskellös och busig och lekfull. En valp rak igenom, även om han är 2 år, men boxer blir aldrig vuxen ;) Hehe Men Sid är duktig på att säga ifrån, men sen tror jag att Sid jävlas med han ibland men jag inte säker, men det ser ut så ibland när dem träffas. Dumman katt säger jag bara som jävlas men jag förstår dig ibland ;) Hehe
Lillan den andra hunden som pappa har är rädd för Sid så hon bryr sig inte om honom så enkelt är de.
 
Det var en del om Sid och just nu ligger han är hos mig. Självklart ska han ligga på skrivbordet när jag skriver, men det är helt okej. Jag klara det ändå ganska så bra, även om han kan vara ivägen för visa bokstäver.
Sen är jag glad att han har kommit i mitt liv just nu när man har mått som har mått och då har han hjälpt en mycket. Det kanske man inte tror, men djur är bra på att hjälpa människor ur visa situationer. Konstigt, men sant och det bästa är dem känner också av om man är ledsen eller glad. Och då finns dem alltid till hands. Åtminstone Sid är det för mig. Älskar dig Sid. Nu och föralltid <3
 
Sid när han tvättar sig. Han vill jätte gärna hålla sig ren :)
 
 Sid när han leker. Just där leker han i soffan med mitt täcke. Gullegris <3